Ons verhaal

Matt van TORQ en Paul van Team BG begonnen hun samenwerking in 2012, toen Paul (recent gediagnosticeerd met diabetes type 1) succesvol TORQ producten als brandstof gebruikte voor zijn trainingen. Matt kreeg over de jaren heen vaker positieve feedback van andere mensen met diabetes type 1, vooral vanwege de snelle stijging van bloedglucose tijdens een hypo. 

Het werd snel duidelijk dat er een parallel bestaat tussen de behoeften van een atleet tijdens sport en een persoon met diabetes type 1 tijdens een hypoglycaemie – ze hebben beiden een snelle afgifte van koolhydraten nodig. In een samenwerking tussen TORQ en Team BG werd de Fast Acting gel werd vervolgens ontwikkeld. 

In tegenstelling tot de normale TORQ Gel is de Fast Acting gel niet bedoeld voor gebruik tijdens sport (al kan dit desgewenst natuurlijk wel als een afgemeten dosis van 15 g koolhydraten), maar voor het specifieke doel om op een zo snel mogelijke manier koolhydraten toe te dienen bij een hypoglycemie. 

De Fast Acting gel symbolyseert de start van een langdurige samenwerking tussen TORQ en Team BG. In de loop van de komende maanden zullen de pagina’s op deze website uitgebreid worden, met meer informatie en uitleg rondom leven met diabetes Type 1 &2.