Ons verhaal

Diabetesgel is in 2019 opgericht door Marnix Cornelisse. Hij werd in 2015 voor het eerst geconfronteerd met diabetes. Een fanatieke sporter en goede vriend van hem werd gediagnosticeerd met diabetes. Niet lang daarna was Marnix aanwezig op een schaatsevenement. Tijdens dat evenement kreeg een bekende schaatscoach een zware hypoglycaemie.
Voor Marnix het signaal dat er een alternatief moest komen voor de huidige drankjes en tabletten. Een makkelijk en gezond alternatief!

Diabetesgel en
TORQ

In de zoektocht naar een gezond alternatief voor diabeten kwam Marnix in contact met Matt. Matt is oprichter van TORQ, een voedzaam en gezond alternatief voor sportvoeding. Door de jaren heen kreeg hij regelmatig positieve feedback van mensen met diabetes type 1. Vooral vanwege de snelle stijging van bloedglucose tijdens een hypo. Diabeten hebben tijdens een hypoglycaemie dezelfde behoefte als een atleet.
Beiden hebben een snelle afgifte van koolhydraten nodig. In samenwerking met TORQ werd de
Fast Acting Gel(Diabetesgel) ontwikkeld.

Verschil TORQ Gel en Fast Acting gel

In tegenstelling tot de normale TORQ Gel is de Fast Acting gel (diabetesgel) niet ontwikkeld voor gebruik tijdens het sporten. Diabetesgel heeft als specifiek doel om op een zo snel mogelijke en gezonde manier koolhydraten toe te dienen bij een hypoglycemie.

 

Natuurlijk kun je de Fast Acting Gel ook gebruiken tijdens het sporten. Gebruik dan een afgemeten dosis van 15 g koolhydraten.